2024-08-12 311 views
今日我個lunch伴冇返工,唯有自己一個喺附近行下搵嘢食。經過見到呢間餐廳俾佢日式裝潢吸引,半開放式空間好闊落,簡約清爽嘅無印風係我鍾意嘅裝修風格。Menu好特別,係日式同西式fusion嘅餐廳,全部都好有特色。✨✨午餐我就嗌咗佢哋嘅招牌【幸圓Poke bowl】,店員同我講呢個係可以完全tailor-made,有好多款新鮮刺身可以任意配搭,固定食材有玉子、青瓜、牛油果、紅腰豆同蟹籽。仲可以免費揀兩款,好抵食!想食大拖羅或者北海道海膽嘅仲可以加錢就可以食到。😋🤩店員一端上嚟我就忍唔住影相,擺盤精緻,色彩繽紛,賣相滿分!我揀咗松葉蟹肉同吞拿魚,松葉蟹肉腿好緊實嫩滑,吞拿魚亦都係切得薄厚適中,鮮美嘅口感食落好爽口!各種新鮮食材同刺身撈埋一齊食,又健康又營養!🥰🥰成個用餐環境都好舒服,食物又好味,下次我再帶同事一齊嚟試吓其他主食!