Cafe food食到悶悶地 來來去去咁上下我搵到一間 我會形容佢食物質素係cafe既天花板( ᵒ̴̶̷̤◦ᵒ̴̶̷̤ )♡就係位於西營盤既 @sooner.cafe 因為大廚曾經係外國米芝連餐廳打滾過Cafe既餐單設計同烹調一手包辦 每隔一排就會有新菜式近日仲開埋晚市 大家可以更易試到大廚手勢( ˶˙ᵕ˙˶ )◦ Crispy gnocchi with escargot and homemade pesto sauce呢一個must order(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)Gnocchi食慣既都係軟淋淋咁呢度將自家製新鮮gnocchi拎去煎 煮緊已經聞到超香~口感非常好 外脆內軟帶啲空氣感 mind blown.ᐟ‪‪‬田螺同樣煎香左脆脆地 將以往食既法式田螺昇華左而香草醬亦都十分高質 調味有層次 香氣撲鼻Topping另外有ricotta cheese同炸過既蕎麥口感既豐富又和諧講真呢道菜高級餐廳食到都會好impressed ·͜-◦ Chorizo tortillaSooner都幾多西班牙菜菜式今次就揀左呢一款經典tapas望落平凡但一切開 係流心架( Ꙭ)!薯仔都有別於坊間 佢係食到一粒粒 更有口感加入chor
Cafe food食到悶悶地 來來去去咁上下
就係位於西營盤既 @sooner.cafe
因為大廚曾經係外國米芝連餐廳打滾過
Cafe既餐單設計同烹調一手包辦 每隔一排就會有新菜式
近日仲開埋晚市 大家可以更易試到大廚手勢( ˶˙ᵕ˙˶ )

呢一個must order(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)
Gnocchi食慣既都係軟淋淋咁
呢度將自家製新鮮gnocchi拎去煎 煮緊已經聞到超香~
田螺同樣煎香左脆脆地 將以往食既法式田螺昇華左
而香草醬亦都十分高質 調味有層次 香氣撲鼻
口感既豐富又和諧
講真呢道菜高級餐廳食到都會好impressed ·͜-

◦ Chorizo tortilla
Sooner都幾多西班牙菜菜式
今次就揀左呢一款經典tapas
望落平凡但一切開 係流心架( Ꙭ)!
薯仔都有別於坊間 佢係食到一粒粒 更有口感
加入chorizo令整體口味更佳 多一分鹹香

◦ Signature “Tiramessy”
見到咁特別既甜品仲要招牌點忍到唔叫(≖֊≖)
佢加入左黑松露 原來真係咩都可以加黑松露
賣相唔係常見既模樣 因為佢係即叫即整架
手指餅部分無浸到淋哂 mascarpone cheese好fluffy好軟滑 帶黑松露香氣又唔違和喎

◦ Daily Soup - Zucchini gazpacho
呢一個凍湯我就一般般啦
佢既酸味同偏水既質地唔太岩我口味