今日來到意大利食堂Cantina,位於大館1樓,裝潢古典雅緻,整個氣氛都幾好,晚餐$428/2 course;$488/3 course;$588/4 course,特別之處係可以係前菜、意粉、主食、甜品的選擇中自行配搭菜式,如果你係大食的話,可以揀哂4個都係主食都可以不過食完咁多道菜之後,覺得佢地前菜比主食好,不過要注意,叫完食物會上一籃子麵包,之後好多前菜都配搭麵包同多士,可能未食MAIN已經半飽前菜水牛芝士配意大利蕃茄及羅勒意式香草麵包配沙甸魚及青莎莎醬小八爪魚配豌豆及辣蕃茄醬意粉及意大利飯肉醬千層麵 (呢個係單層麵,一層肉醬一層麵,好薄兩層,相當膩,唔明點解叫千層)蛤肉扁意粉配梭魚(有點旺角CAFE水準)西西里紅蝦意式燉飯(呢個好食)主食烤羊架配洋薊(店員建議我地食5成,但黎到變左WELL DONE,同佢講返都有換返比我地,但高級餐廳理應一TAKE PASS)配菜迷迭香烤豬油炸薯仔 +$58(呢個唔掂,鹹到不能,唔好嘥錢)

前菜
水牛芝士配意大利蕃茄及羅勒
意式香草麵包配沙甸魚及青莎莎醬
小八爪魚配豌豆及辣蕃茄醬

意粉及意大利飯
蛤肉扁意粉配梭魚(有點旺角CAFE水準)
西西里紅蝦意式燉飯(呢個好食)

主食

配菜