2024-11-20 0 views
週末搵左間好正既法式餐廳享受😋呢間餐廳係一個小斜坡上,廚房比坐位高,可以睇到廚房出餐的情況,感覺幾特別道芬努瓦焗土豆問左店員,係法國東南部家常菜。薯仔切片後加入忌廉同芝士一齊焗,味道好creamy煙燻希靈魚平時食希靈魚刺身就多,原來煙燻既希靈魚係咁好食~質感同味道都有d似煙燻三文魚,配埋下面既薯仔同橄欖油食好開胃!嫩炒八爪魚八爪魚既質感柔嫩,唔會韌,加埋酸酸地既檸檬汁同橄欖油,配埋法式香料,好正法式燴羊肉好驚豔,估唔到份量咁大,而且好香!成隻羊脾煮到好淋,輕輕一拉已經骨肉分離,而且好入味,紅酒味好濃郁檸檬撻配白色蛋白霜勁好食既檸檬撻!法式甜品入面係我的最愛!呢間既檸檬撻檸檬餡夠酸,配返甜甜既蛋白霜岩岩好👍🏻