2024-11-15 968 views
今日同朋友嚟到尖沙咀,試咗呢間充滿特色嘅日本料理餐廳。呢度除咗提供傳統嘅日式料理,仲有好多創意十足嘅fusion菜!👍🏻🟢牛肉石鍋飯牛肉幾多汁,配埋石鍋嘅熱力令飯底微焦,帶出陣陣香脆嘅口感。😋🔵茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷黑松露帶出一種獨特嘅香氣,配埋吞拿魚腩嘅鮮味,呢個壽司卷融合咗西式同日式嘅元素,味道層次豐富。⚪️海老野菜天婦羅盛合絕對係炸物愛好者嘅福音。天婦羅炸得非常脆口,但唔會過油,保留住食材嘅鮮甜。蔬菜炸到啱啱好,入口鬆脆,唔會覺得太油膩。海老天婦羅肥美,炸衣輕盈薄脆,三隻蝦都炸得均勻,啱啱好保持住蝦嘅彈牙!❤️❤️❤️🔵雞翼+雞軟骨唔錯嘅小食。雞翼煎得外脆內嫩,雞軟骨爽口有嚼勁,好適合配酒!👍🏻.🟡中華風燒賣壽司幾特別嘅創意料理。呢個壽司將中式燒賣同日式壽司結合,帶出咗唔一樣嘅風味☺️

🟢牛肉石鍋飯

🔵茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷