2022-10-15
一生懸麵 (荃灣千色匯) (荃灣)♡︎𝗦𝗣𝗘𝗖𝗜𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎$98 花生雪糕拉麵❤️ʀᴀᴍᴇɴ ᴡɪᴛʜ ᴘᴇᴀɴᴜᴛ ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ❤️花生味雪糕🍦配辛辣湯底🍜感覺好創新✨,麵條煙靭配厚切叉燒,半隻糖心蛋🥚同一個雪糕🍦。湯底明顯食到辣味,雪糕質地依然堅挺唔會係溶既狀態。雪糕嘅味道會平衡湯底嘅辣味🌶,花生味嘅雪糕溶解咗之後會令湯底有微微花生味🥜。雪糕筒雖然浸到淋咗但係花生味依然好重。另外值得一讚嘅係厚切叉燒✨,叉燒肥美,脂肪燒過令油香味突出油脂入口易溶😋。食物:8/10環境:8/10性價比:8/10📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3012號舖其他分店:📍旺角通菜街73號地下📍牛頭角牛頭角道3號得寶商場地下121號舖#ramen #peanuticecream #icecream #hotnoodle #spicysoup #hkdinner #japanesefood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkigfood #foodiehkig #花生雪糕 #拉麵 #一生懸麵 #人氣 #熱食 #創意 #九龍灣美食 #荃灣美食 #旺角美食 #香港美食
♡︎𝗦𝗣𝗘𝗖𝗜𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎
📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3012號舖
其他分店:
📍旺角通菜街73號地下
📍牛頭角牛頭角道3號得寶商場地下121號舖
#ramen #peanuticecream #icecream #hotnoodle #spicysoup #hkdinner #japanesefood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkigfood #foodiehkig #花生雪糕 #拉麵 #一生懸麵 #人氣 #熱食 #創意 #九龍灣美食 #荃灣美食 #旺角美食 #香港美食 #食好西 #推薦