2023-10-02
原來而家長沙灣廣場3樓開咗好多新嘅餐廳,趁假期嘅時候朋友約咗我去呢一間居酒屋度食飯~ 呢間居酒屋主打創意料理,基本上喺度食過嘅嘢喺出面都好難搵到!所以就好吸引我哋嚟試一下🌟青一坐低就介紹咗佢哋嘅酒俾我哋,我哋叫咗「青」。味道非常之特別,裏面係包括有青蘋果、菠蘿同芥末,我都係第一次飲又芥末味嘅酒,意外地同蘋果都好夾好好飲😍🌟怪味枝豆前菜係有枝豆同埋柚子醋嘅漬物,呢個枝豆又特別調味,有香辣嘅味,十分之開胃!🌟油甘魚沙律油甘魚沙律仲有加埋時令生果,今期係無花果,成個口感好清新,而且油甘魚亦都非常新鮮!🌟炸穴子骨呢一道菜我都係第一次食,其實佢係鰻魚嘅一啲骨,海鮮味道非常之濃香,師傅將佢炸脆,然後加上海苔粉,極度好味,你會忍唔住一條友一條咁食🌟牛蒡山牛蒡其實食得多,但係好食嘅炸牛蒡都係第一次。佢嘅味道完全係食唔出係牛蒡,本身佢好薄身,然後炸得非常之香脆,再加上少少糖粉喺面,有啲似平時識嘅果乾咁,非常之有驚喜!🌟芝士甲羅燒蟹肉意粉基本上邊度食都冇得輸,而呢一度再加上芝士落去仲有佢嘅意大利粉醬汁跳得啱啱好,令到成件事更加昇華!🌟甜品最尾甜品方面師傅仲有比到花生醬製造嘅餅乾俾我哋食,味道好濃郁,而且加
🌟青
🌟怪味枝豆
🌟油甘魚沙律
🌟炸穴子骨
🌟牛蒡山
🌟芝士甲羅燒蟹肉意粉
🌟甜品
最尾甜品方面師傅仲有比到花生醬製造嘅餅乾俾我哋食,味道好濃郁,而且加上咖啡味嘅飲品,恰到好處係一個好好嘅配搭!