2015-06-10
喺某雜誌見到有新奇dessert,食飽飯梗係要去試下啦.去到9點幾,已經有人等緊位.好彩等咗幾分鐘就有張細枱俾我哋.舖頭裝修簡單,光猛又modern,係D走廊同D位之間窄咗D.相信新舖關係,加上資源有限,佢地得一個menu (iPad). 可能店主們見我都等咗個menu成幾分鐘,於是出動私伙手機(內有menu)俾我睇住先.Order咗冰極炸豬扒同雪糕漢堡.賣相非常吸引,同真嘅一樣咁! 連個便當盒內裏嘅details, e.g.伴菜,醬汁都做到好足!!!到食果刻... 事關佢要做到個吉列同漢堡包效果,而呢個效果全由麵包幫手. 我食飽飯先去... 結果好似食多餐咁,仲要係全"包"宴(連"薯條"都係用酥皮做). 重點係,過無耐個又凍又濕又腍嘅包已經令我對成個dessert冇晒興趣. 個"豬扒"同"漢堡"係雲尼拿同朱古力雪糕, 似爆! 但個味就一般般~ 同個包一齊食,根本食唔到個雪糕嘅味. 最尾唯有淨係食埋D雪糕就埋單.Idea係好好,但個食物嘅構思有待改進.
Order咗冰極炸豬扒同雪糕漢堡.
Idea係好好,但個食物嘅構思有待改進.