2016-10-21
發現呢間點心撞上去果日話未正式營業,本身不太顯眼要上一層樓先去到鋪入面!有宅男女神周秀娜幫手宣傳,點都會有少少吸睛!之後無心插柳再去一次,當日只不過係黃昏六點左右,所以一個客都未見,餐廳面積唔太大。一行二人點左黑白蝦多士、紅蘿蔔花盆、正常蝦餃同埋和牛酥。唔知係咪自己點既全部都比較乾身同多油,再加上我本身心情又唔多好,攪到食髓不知味重食淨野tim. 先講下蝦多士-蝦膠厚厚的加埋芝士其實係good既,不過始終油炸多士好難做到唔油,所以我唸我以後都唔會食蝦多士。紅蘿蔔花盆即係鹹水角加炸肉,鹹水角做成紅蘿蔔樣,炸肉變成花盆入面既泥,初初我重叫男朋友唔好亂食,又硬又乾應該唔食得可以一讚係佢既心思!還有和牛酥,賣相吸引,牛牛樣活靈活現,我一向好鍾意食酥餅類,只係所用既係咪堅和牛就不得而知還是正常點心始終比較穩陣,全餐最like 蝦餃要一提係因為我地完全無準備就去(至少要睇下人地既食評),侍應只係俾左個點心餐牌我地、到第二枱人黎先見侍應俾另一個黑板寫既餐牌佢地、可惜我地已經落哂order又食唔曬、想試佢啲飯都食唔到!但係埋單都已經四百蚊
還是正常點心始終比較穩陣,全餐最like 蝦餃