2018-06-13 556 views
住係土瓜灣 成日都同屋企人落街食飯 小炒店居多 今天見到內街有間睇落好新淨嘅小炒店 就決定試下 店內裝修係懷舊風 差唔多八點到店內都已經坐滿 人流好旺首先嚟左個小炒王 入面有韮菜 大蝦 蝦乾 魷魚 花生 魚乾 好夠味 餸飯一流👍🏻原隻炸豬手 呢到嘅招牌 侍應話每日只係賣大約20份 好矜貴😂 一嚟到 見到份量咁多 只係$94真係好抵!豬手皮脆 肉熟度剛剛好 有口感😊福建炒飯好大兜 上面嘅料都好足 有好多鮑粒 有炒飯香 唔錯!呢個黑松露蓮藕墨魚餅算係幾有創意嘅一味 應該係因為間鋪都係年青人創業 有香黑松露味 但唔會感覺太漏 而且咬落好full嘅墨魚肉同蓮藕 口感又爽又有咬口 係我全晚最愛👍🏻蒜香炒芥蘭 蒜香味夠 香口好食!三線炒米粉 我覺得冇出面食嘅咁油 有埋芝麻就更香口😊蝦醬骨 食落有蝦醬味 但唔算好重 唔會太heavy 炸得好香脆 肉質都肥瘦分明👍🏻最後仲送蕃薯糖水 好大陣薑味 我最鍾意 清甜又解膩🤗整體嚟講係幾有特色嘅小炒店 份量都好多 食物質素亦高 價錢合理 cp值高 會再encore!
店內裝修係懷舊風 差唔多八點到店內都已經坐滿 人流好旺

楚撚記小炒王

原隻炸豬手

鮑粒海皇福建炒飯

香煎蓮藕黑松露墨魚餅

香蒜炒芥蘭

蒜香炒芥蘭 蒜香味夠 香口好食!
家鄉三線炒米粉

三線炒米粉 我覺得冇出面食嘅咁油 有埋芝麻就更香口😊