2021-12-27 1365 views
邊個話去九龍城一定要食泰國野?!呢間越南野都係回頭之選!凍滴漏咖啡- 越南咖啡,飲既大概唔係佢既咖啡香味,而係地道既風味!呢到既滴漏咖啡就滿足到喇😌響香港既快餐文化裏面,傳統不銹鋼滴漏裝置,可謂難得一見!能夠響步伐急速既都市生活中,靜落黎望住咖啡一滴一滴落下,絕對係一件美事。而且配合鍾意搞搞震既我,可以攪攪下又斟黎斟去,係開心既😝蟹粉蟹肉蕃茄湯檬- 蟹味出乎意料地突出!相反,唔講我都唔記得咗佢係蕃茄湯底😅檬粉掛汁功能一般,所以大大隻湯匙應記一功🤨芽菜新鮮爽口,扎肉唔會太咸,湯底夠熱,整體口感唔錯😋肝醬慢煮五花腩肉越南法包- 黎呢度既重點行程!牆上既黑板會介紹番最近top5既人氣選擇,加入創新既元素之餘,好多款都係考廚師功藝既菜式。慢煮五花腩既然能夠登上Top1寶座,當然要試試佢幾有架勢😏同傳統既越南法包一樣,法包脆卜卜,塗抹一層肝醬之後,夾有已醃製既白、紅蘿蔔絲,因為個人對辣既接受程度而放入既辣椒絲,再配合不同的肉類。今次既慢煮五花腩果然名不虛傳!一上檯已經香味撲鼻;慢煮技術傳五花腩肉夠哂腍、豬皮夠哂膠,而且秘製醬汁完完成成入哂每一絲肉、每一寸脂肪;真係好好味呀😍炸蕃薯條- 酥脆、甜絲

邊個話去九龍城一定要食泰國野?!呢間越南野都係回頭之選!

炸蕃薯條- 酥脆、甜絲絲~👍
  • 慢煮五花肉麵包