2019-09-21 1338 views
今日嚟到利東街行吓,見到呢間蛋撻王有好多唔同味道嘅蛋撻,忍唔住就買咗兩個黎試吓。原味嘅曲奇皮蛋撻同埋酥皮蛋撻就食得多,但我見到佢有一個蛋撻嘅黃金蛋撻,就忍唔住買咗嚟試吓究竟有咩特別。另外因為我好鍾意食榴槤,而我又從來未試過榴槤蛋撻,所以都買咗一個嚟試吓。呢個黃金蛋撻食落去真係有鹹蛋黃嘅味道,但我覺得蛋撻上面又有鹹嘅味道有啲奇怪,唔係好食得慣。但係佢個曲奇皮真係做得好出色,一啲都唔厚唔硬,而且好香。所以如果想試吓佢個曲奇皮,我覺得可以試返原味。至於呢個榴槤酥皮蛋撻就唔錯啦,佢有好濃郁嘅榴槤味,而且下面個酥皮都好脆好好味,同埋佢係甜嘅,所以我覺得呢一個好食過黃金蛋撻。果然蛋撻都係甜嘅好食啲😋

黃金蛋撻

榴槤酥皮蛋撻