2017-06-10 1723 views
今日午飯選擇同同事黎中港城平台嘅功夫點心。最近商場電梯翻新,上去平台要轉行樓梯/轉𨋢。餐廳環境光線充足、整齊、空間感大,每張台之間都有距離,不會逼夾。點心紙好特別,好似武林秘訣,非常切合「功夫」主題!食物選擇都好多,不過今日我地呢餐主打係盅頭飯,叫左:煎糯米雞、排骨飯、章魚肉餅飯同鮮蝦荷葉飯。煎糯米雞好香口,幾好食;排骨飯果然係推介,排骨醃得入味,肉汁滲透飯內,令人回味;章魚肉餅對比起來比較遜色,但份量同價錢在尖沙嘴區算是不錯;荷葉飯都好香,內裏有兩隻鮮蝦,味道稍淡。呢度蝦餃燒賣都係一籠兩粒,落柯打記得數人頭呀!蝦餃燒賣裡面嘅蝦都好大粒同彈牙,好滿足!鮑汁雞腳點多左一份,雞腳入味香滑,個汁攞黎送白飯就一流喇食到尾聲叫埋甜品,不過只有燉奶同煎堆兩個選擇。我地一致叫桂花糖燉鮮奶,燉奶都幾滑,不過啲桂花糖漿真係好甜好甜,建議撥走部分先食。今餐都點左好多點心,全部都令人滿意,尤其是喺尖沙咀區,呢個價錢絕對值回票價,可以encore!
今日午飯選擇同同事黎中港城平台嘅功夫點心。
最近商場電梯翻新,上去平台要轉行樓梯/轉𨋢。
點心紙好特別,好似武林秘訣,非常切合「功夫」主題!

鮑汁雞腳點多左一份,雞腳入味香滑,個汁攞黎送白飯就一流喇

盅頭飯
2017-06-10
$130 (Lunch)
盅頭飯
  • 豉汁排骨煲仔飯