2017-06-17
呢間鋪頭既gelato 其實幾好食,間唔中又有d seasonal flavour,所以行過見到有想食既味都會買黎食。今日又見到有seasonal flavour所以入左去,見到個大waffle cone 仲加左十蚊要waffle cone。不過呢個真係一個超級大既錯誤佢話呢個係自家製waffle,但係原來只係自家製而唔係即制,放係店員身後一個透明膠櫃。本身呢個都唔係問題,反正d cone 都係整定放埋一二邊或者買返黎,但都一樣好味。但係佢呢個要加十蚊買既waffle cone 係淋灑,啪都啪唔斷,淋支支,仲要唔好味,得死甜。拎住係幾得意既咁大舊,但係我買食物係為左食而唔係影相放IG,都唔好食把鬼咩。雖然係gelato,但始終都係肥。明明食雪糕係應該開心架嘛,因為一舊waffle cone 就成個mood 都無曬。
不過呢個真係一個超級大既錯誤