2023-04-09 653 views
今日去咗數碼港睇戲,之後順便係度食晚餐。門口睇到餐牌,見有羊腩煲就打算食餐豐富啲,可以打埋邊爐,於是就入咗呢間所謂嘅越泰餐廳度食啦!羊腩煲有分兩個份量,2人份叫(小)$198,3-4人叫(例)$ 288,我哋2個人,叫咗(例),打算可以食多啲羊肉。我哋另外仲叫咗啲肥牛、響鈴、蔬菜同埋麵,打算食完羊腩煲就可以打邊爐。點知等咗好耐,連冷盤鳳爪都食完,啲配料都到晒,但係個主角羊腩煲都仲未嚟。終於等到個羊腩煲嚟到啦,好期待打開個蓋,個煲就好大啦,不過入邊啲羊腩加湯汁連個煲一半嘅份量都冇。望入個煲入面,全部都係枝竹同白蘿蔔,完全見唔到有羊腩。初時以為啲羊腩沉晒係底,咁就想用筷子同湯勺撈返出嚟。啊!點知撈極乜都冇,剩係得啲羊皮呀、肥膏呀,同埋羊肉……碎…….!問咗個侍應,係咪唔小心比錯咗(小)嘅份量,佢話呢個係(例),廚房話俾咗15嚿羊腩㗎!奈何我哋無論點樣搵,都只係搵到啲肉碎,同埋啲骨頭。如果你要將骨頭當一嚿,肥膏當一嚿,啲皮又當一嚿嘅話,咁的確係有15嚿嘅!好後悔入嚟之前唔記得睇OpenRice,上咗賊船冇得走。大家記得千其唔好嚟食!!

好後悔入嚟之前唔記得睇OpenRice,上咗賊船冇得走。
大家記得千其唔好嚟食!!
2023-04-09