2023-02-21
2月18號去咗呢間餐廳,約咗同行一班人賀牛日,食返餐生日飯慶祝,真係令我好失望,我叫咗份牛柳要5成熟,等咗好耐都仲未整好,份餐嚟到嘅時候,等咗好耐之餘,我真係當堂呆咗,我同個侍應講,呢份擺度明係佢全熟,我要五成熟 ,連客人識幾成熟咁基本嘅嘢都可以出錯,都真係離晒大譜。佢攞返碟野入廚房,又等咗好耐,之後佢攞過另外一碟出嚟。。。食落口好鬼難食,仲要有浸酸宿味,都唔知係咪過咗期,係咪黐線㗎?作為一間餐廳搞到錯漏百出,犯埋晒啲低級錯誤,令我覺得喺度食飯嘅體驗真係好差囉,單單係呢一點,已經冇晒食個餐飯嘅意欲,仲有佢啲配菜竟然滴得出油,但係食落口又乾爭爭,嗰個大廚究竟點煮㗎?我亦都有試食過另外嘅嗰幾碟菜式,一度令我懷疑質素咁差嘅菜式係咪真係值呢個價。如果俾唔到啲高質素嘅嘢就好心唔好收呢個價啦,根本一啲都唔值。隨後我就問侍應,你哋啲牛肉來自邊度?侍應唔識答,佢話叫老闆出嚟回應我,之後個老闆好耐先至出現,出到嚟回應我哋,佢都係只係敷衍應咗幾句,又冇平到畀我哋,亦都冇送番一啲嘢去表示歉意,我覺得亳冇誠意可言,我真係未試過去一間餐廳可以俾啲咁嘅評價,差到冇人有,食物質素一啲都食唔出高級feel,呢間嘢真係
隨後我就問侍應,你哋啲牛肉來自邊度?侍應唔識答,佢話叫老闆出嚟回應我,之後個老闆好耐先至出現,出到嚟回應我哋,佢都係只係敷衍應咗幾句,又冇平到畀我哋,亦都冇送番一啲嘢去表示歉意,我覺得亳冇誠意可言,我真係未試過去一間餐廳可以俾啲咁嘅評價,差到冇人有,食物質素一啲都食唔出高級feel,呢間嘢真係冇下次,真係未試過滿懷期待,但最後都係要失望而回,掃晒興連生日都唔想過,以後都唔想再去啦。