2023-06-08
陪朋友去伊院覆診,佢話以前係佐敦做野,白加士街有唔少好野食,聽佢推介就入左呢間叫麗都既茶記滿心期待諗住食個靚港早先去覆診。雖然餐牌選擇都幾行貨,見間餐廳都幾多人幫襯,諗住都應該ok。我叫左個最行既雪菜米搭煎蛋腸仔多士加奶茶。朋大食最港式既沙嗲牛麵。多士涷既,可能因為生意太好,一早整定,腸仔太咸,奶茶ok,米粉正常,但又唔算好味。見朋友個麵一睇唔食就知又係浸到淋晒唔好食,所以分左D 米粉比個朋友食,一分驚嚇場面就出現。一只超大昆蟲,好嘔心,即刻話比職員聽,佢話換個碗比我地,但恐怖感令我地唔敢再叫有汁既麵,所以換左碗煎豬扒麵。等左20分鐘後...........唔知點解一上到黎舊豬扒中間比人切走左既,食落一陣怪味,雖然一定係雪豬,但呢陣怪味加消失左既一角都令我地胃口全消,最後都放棄舊豬扒,惟一興幸既係今次既麵底唔係淋晒,入得口果只,叫做一餐劣食,填飽個肚後埋單7x蚊。出門懷疑點解呢間野咁好生意既時候,朋友好唔好意思咁話原來係想帶我試隔離間麗莎餐廳而唔係麗都,真係想打死佢。總之呢間野,無下次
我叫左個最行既雪菜米搭煎蛋腸仔多士加奶茶。
朋大食最港式既沙嗲牛麵。
總之呢間野,無下次