2024-10-21
今日經過黃埔,見到呢間食餃子嘅餐廳叫勁餃笑,就比佢吸引左入去。好彩我早到,大概6點,所以唔使等位。一入去,店員就比餐牌同QR code我哋點餐。值得一提係佢個筷子座,係粒餃子黎!同埋個餐廳另外一個特點係,有個自助醬料bar,仲有好特別嘅檸檬汁!以下係ordered food:-韭菜豬肉餃併大蔥牛肉餃(湯餃6隻) $46-自家製蘋果雪梨水 $10-黑松露豬肉併鮮蝦帶子餃 (煎餃6隻) $48-花膠雞絲湯米線 $35-雞湯關東煮 $42-自家製羅漢果白茶 $10佢地嘅餃子都好足料,好新鮮,我自己個人最鍾意嘅係個黑松露同鮮蝦帶子,因為好特別,平時好少食到。至於韭菜豬同大蔥牛其實都好好食。另外值得一提係佢哋個煎餃唔會好油,食落唔會覺得好熱氣,幾好。同埋佢地湯餃個湯底好好飲,我最後成碗飲曬。個花膠雞麵都唔錯,有一條大大條嘅花膠,仲有啲雞絲都煮得好淋,好好食。另外,關東煮都好好食!有去左日本嘅感覺,又足料!最後,佢地個自家製飲品都好好飲,好清甜,又唔貴,飲落覺得好健康。整體來說,呢間係間回頭率好高的餐廳!抵食又好味!好滿足!
以下係ordered food:
-韭菜豬肉餃併大蔥牛肉餃(湯餃6隻) $46
-自家製蘋果雪梨水 $10
-黑松露豬肉併鮮蝦帶子餃 (煎餃6隻) $48
-花膠雞絲湯米線 $35
-雞湯關東煮 $42
-自家製羅漢果白茶 $10
另外,關東煮都好好食!有去左日本嘅感覺,又足料!
整體來說,呢間係間回頭率好高的餐廳!抵食又好味!好滿足!