2022-11-09
十兄弟,位於灣仔既車仔麵,新派重新包裝既車仔麵,店舖光鮮💡電話落單,App既介面好靚,樣樣都有相睇,令人更加想食,好多野都好吸引,所以餐廳準備左皇牌必食推介,包括玻璃魷魚、紅燒鮑魚、勁腍牛孖筋等🤤聽到都想食勁腍#牛孖筋+鮮蝦#韮菜餃+香辣豬紅配鮮製油麵加腩汁小辣多葱🍜上枱一刻驚人,驚人在多葱多到呢🫢葱控(=我)一定心動💗濃味腩汁湯加葱就係正,食咩都加一堆好爽😄即刻試鮮製油麵,幾滑幾粗,有啲拉麵感覺而都有蛋味,加葱食正👍🏻 鮮蝦韮菜餃,大粒,一望就知薄皮,個皮滑到好似雲吞皮,好味,濃韮菜味😚勁腍牛孖筋,超大舊好有份量,好入味好腍,配少少辣椒醬仲正🤩辣椒醬係秘製既,辣得黎幾特別,配唔同既餸食都幾正,不過食到我出晒汗,請量力而為🤣香辣豬血都唔錯,加辣椒醬會加分👏🏻再加左半份香炸墨魚丸,炸得好香,一咬好彈牙,墨魚味濃🦑高質整體來講係幾唔錯既車仔麵,最難忘都係爆炸多葱😝必食推介又唔係無見過既食材,但味道就整得幾有特色🫶🏻秘製辣椒醬亦係驚喜,食到辣既朋友真係要試試🌶所以話細節取勝!推介多到食唔晒,咁方便要食多幾次😗