2022-03-06
元朗站📍嶺南美食-早排係社交平台 forum見到元朗朋友話呢間小店好抵食又好食,有次晏就5點幾去已經賣晒,星期日得起心肝10點幾去,終於試到🤘🏻腸粉($5有3條、$10有7條)、魚蛋($5有6粒)、燒賣($5有4粒)排左成4-5個字,叫左$15腸粉、$5魚蛋同$10燒賣試下。女朋友走芯生醬,我就最中意花生醬,於是分袋。食呢個豬腸粉,細細個同老豆去腸粉店嘅感覺返晒黎!野食全部不過不失,魚蛋係細細粒比較有嚼口嘅陳皮魚蛋,燒賣就一般貨色,唔算彈牙,比較多粉。腸粉正常發揮。我個份腸粉花生醬🥜好濃,女朋友個份d醬多到好似唔洗錢咁😹以呢個價錢黎講都算ok,好多街坊都黎排隊,人流絡繹不絕。環境方面,而家疫情關係,小店只做外賣,未試過堂食唔知內裡環境。出面望落似係茶餐廳卡位,小店比較有歷史。
以呢個價錢黎講都算ok,好多街坊都黎排隊,人流絡繹不絕。