2024-08-05 40 views
而家夏天真係超級熱,行出街都就嚟溶,所以成日都會想飲啲凍嘢,今日經過旺角豉油街,突然間比一陣好香嘅味道吸引住,原來呢間小店有賣窩夫同埋奶昔,咁我哋就買嚟當下午茶啦!呢度店員超有禮貌,雖然天氣咁熱都面帶笑容,一路整緊嘢,見到有人龍都會笑住同我哋講唔好意思,麻煩稍等,呢啲服務態度真係值得嘉許,喺香港而家都好少見到㗎啦!講返啲嘢飲先,所有奶昔都係用新鮮水果同埋新鮮牛奶製造,完全冇加冰,而cream都係店家每日自己新鮮整,難怪咁滑咁濃郁。今日我要咗泰國金枕頭榴槤奶昔同澳洲牛油果奶昔。兩樣都幾新鮮,勁Creamy,真心係我飲過最好飲嘅!!同埋真係唔係底層幾粒生果就算,真係每一啖都會飲到!至於窩夫方面,店家標榜用優質麵粉同新鮮雞蛋,所以食嘅時候都食得出好濃嘅蛋味。我最尾決定叫咗一個鹹嘅,一個甜嘅,包括紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫同巴馬火腿芝士窩夫。下次再嚟,我一定會試埋個咖啡奶昔!

下次再嚟,我一定會試埋個咖啡奶昔!