2019-04-15
印象中通常主題餐廳都係好睇唔好食,但原來世事真係無絕對!今日老公約埋成班波友同佢哋嘅女友或太太一齊食飯,所以就揀咗這間以足球為主題餐廳一聚。⚽⚽⚽餐廳以足球為主題,淨係看佈置已經知道老闆是死忠粉絲。波衫上面係真係有簽名的!!完全感受到老闆對他們嘅熱愛。❤❤❤牆上仲貼滿球星嘅閃卡,絕對係球迷嘅天堂。〈黑醋沙律〉新鮮爽脆嘅沙律加上黑醋汁和爆珠粒粒,清爽得來味道絕不孤寡。〈甘筍濃湯〉用新鮮甘筍打成蓉之後再煮湯,味道非常清新甘甜,甜味完全來自蔬菜,飲得好自然,好舒服。〈蒜香牛油法包〉絕對係外脆內棉,而且蒜味非常濃郁,好食到真係好想要多舊!!😅😅😅〈鹹蛋黃雞翼(6件)〉鹹度啱啱好,而且唔會好油膩。你知啦,通常好多餐廳都會將鹹蛋或者金沙嗰啲全部整到好鹹好油的。而且雞翼外層好香脆,肉肉juicy又熱辣辣,好滿足〈燒烤醬黑毛豬梅肉拼北海道元貝〉肉質淋滑一啲都唔韌,口感很爽脆而且滿滿肉汁。加埋秘制嘅燒烤醬令到豬梅肉嘅味道更上一層樓。〈波士頓龍蝦拼鮮蕃茄汁扁麵〉龍蝦雖然得半隻但係都好大隻,仲有加埋芝士同秘制醬汁一齊燒,非常滋味。每一條扁麵都佔滿酸酸地嘅鮮番茄汁,酸酸甜甜咁非常開胃,中和了芝士龍蝦既微膩感,
餐廳以足球為主題,淨係看佈置已經知道老闆是死忠粉絲。
牆上仲貼滿球星嘅閃卡,絕對係球迷嘅天堂。
〈黑醋沙律〉
新鮮爽脆嘅沙律加上黑醋汁和爆珠粒粒,清爽得來味道絕不孤寡。
〈甘筍濃湯〉
〈蒜香牛油法包〉
〈鹹蛋黃雞翼(6件)〉
〈燒烤醬黑毛豬梅肉拼北海道元貝〉
〈波士頓龍蝦拼鮮蕃茄汁扁麵〉
每一條扁麵都佔滿酸酸地嘅鮮番茄汁,酸酸甜甜咁非常開胃,中和了芝士龍蝦既微膩感,感覺非常平衡。
〈意式芝士蛋糕〉
充滿了咖啡香!!!入邊仲有粒粒咖啡啫喱,為幼滑既mousse增添口感,真係超級好吃。
〈法式焦糖燉蛋配拿破崙〉
有表層香脆,內裏幼滑嘅法式焦糖燉蛋。配上酥脆嘅拿破崙,真係一次過滿足曬兩個願望。
〈熱檸茶及凍奶茶〉
最後仲有餐茶畀我哋慢慢飲又吹下水,成個套餐有沙律,餐湯,麵包,主菜同餐茶,另外配甜品仲有半價優惠。我倆仲要加個鹹蛋黃雞翼,計埋加一後埋單都只係每人$23X,真係絕對唔貴!!
總結:初初仲諗住嚟主題餐廳就實係冇啖好食,點知原來食物嘅質素大大超出咗我嘅預期!!絕對值得再來和推介給別人。