2023-12-13
沙華see 卡🙏🙏今日如你試吓呢個泰瀾鑊嘅泰國餐廳先!個餐廳名想點,哈哈!👿我哋今日勁開胃,叫咗勁多嘢食哈哈🙌🏼✅菠蘿海鮮炒飯真係可以話係色香味俱全,賣相一流👀。鮮嫩多汁嘅海鮮,例如蝦同帶子,都炒得啱啱好,完美保持咗彈牙口感。加上新鮮菠蘿嘅清甜,同淡淡嘅炭燒香味結合,令呢碟炒飯提升到另一個層次,唔膩口同埋越食越開胃。啖啖飯粒分明,每一啖都充滿咗海鮮同菠蘿嘅精華。🍍✅泰式蟹肉炒飯。咁呢個就係另一種享受。飯粒吸滿咗椰汁嘅香味,當中夾雜咗芫茜嘅清新氣息,營造出一個非常特別嘅口味。蟹肉份量慷慨,加上係泰式炒飯嘅特色香料,每一啖都郁動食客嘅味蕾。炒飯嘅松軟適中,每粒飯都恰到好處咁包裹住蟹肉同香料嘅美味,真係食一次就會愛上🦀。兩款炒飯都可以話係相當出彩,無論係想食得健康啲,定係想試吓新嘅泰式風味,揀咩都唔會令人失望。兩碟炒飯都系帶有濃郁嘅異國風情,使人喺品嚐美食嘅同時,宛如置身異國。每一口都充滿驚喜同滿足感,絕對係陪伴親朋好友聚餐嘅最佳之選😋。✅蘭王蛋泰式燒牛肉飯。老細真識食👍,識得用蘭王蛋!蘭王蛋係蛋嘅和牛級✌🏼!撈埋啲飯食非常開胃!燒牛肉充滿牛味🤘🏽,肉質嫰滑Juicy!認真好食!✅香葉爆炸軟
✅香葉爆炸軟殼蟹。必叫item !絕對可以話喺餐廳招牌菜👏🏼,軟殼蟹炸得脆脆非常好味,用左激多香葉🌿,軟殼蟹好入味,啲炸粉唔會太厚,超鍾意食!強推。🔥
餐廳裝修,充滿泰式風味,啲嘢食亦都好好食,勁高質素!要鑊氣嘅有鑊氣,要炸野有炸野!我絕對會再嚟,下次試吓其他嘢食!😵