2022-04-19
超耐歷史無出街堂食,終於疫情回落,又有消費卷,係時候要去消費下😂。堂食依然限聚2人,咁2個人食餐勁好既午餐先啦☺️,要飽到晚餐都食唔落🤣。之前經過都幾多人排隊,咁啱今日人少的,第三張枱就入得,非常之好。餐廳屬於自助型式,餐具都係中島拎,仲有3 4款水可以揀,有水果味,有檸檬味,同幾特別。🔻松露野菌蛋包飯 $102🔻必食咁濟🤩,揀左菇味,好似fresh d,賣相好好,啱晒影相打卡🥰,切開個蛋係流心架😍,同個野菌汁真係好夾,既香菇味又滑🔻烤雞卡邦尼年糕 $92🔻睇落普通,但味道一流🤤,用既係幼條年糕,卡邦尼醬汁濃滑,幾乎包住每條年糕🤩,再加埋個脆皮烤雞,食落幾重口感🤤🔻海鮮煎蔥餅 $89🔻有客4件份量足,而且勁多料,魷魚蜆肉蔬菜,食個陣配埋個辣汁,香辣惹味👍🏻🔻甜辣無骨炸雞 $108🔻一客滿足我幾個願望🤭,有年糕有薯條有炸雞🥰,雖說甜辣味道就係基本野,但要好食先得既☺️,同樣賣相都幾好,向高空發展層高高🙃,分量2-3個人share食就啱啱好,味道甜甜地帶有少小酸,唔算辣,有的似咕嚕口味咁,炸雞無骨幾滑😚,而個醬汁同的年糕薯條幾夾😌,值得encore。🔻烤朱古力棉花糖 $78🔻超正既ending
之前經過都幾多人排隊,咁啱今日人少的,第三張枱就入得,非常之好。餐廳屬於自助型式,餐具都係中島拎,仲有3 4款水可以揀,有水果味,有檸檬味,同幾特別。 🔻松露野菌蛋包飯 $102🔻必食咁濟🤩,揀左菇味,好似fresh d,賣相好好,啱晒影相打卡🥰,切開個蛋係流心架😍,同個野菌汁真係好夾,既香菇味又滑 🔻烤雞卡邦尼年糕 $92🔻睇落普通,但味道一流🤤,用既係幼條年糕,卡邦尼醬汁濃滑,幾乎包住每條年糕🤩,再加埋個脆皮烤雞,食落幾重口感🤤 🔻海鮮煎蔥餅 $89🔻有客4件份量足,而且勁多料,魷魚蜆肉蔬菜,食個陣配埋個辣汁,香辣惹味👍🏻 🔻甜辣無骨 炸雞 $108🔻一客滿足我幾個願望🤭,有年糕有薯條有炸雞🥰,雖說甜辣味道就係基本野,但要好食先得既☺️,同樣賣相都幾好,向高空發展層高高🙃,分量2-3個人share食就啱啱好,味道甜甜地帶有少小酸,唔算辣,有的似咕嚕口味咁,炸雞無骨幾滑😚,而個醬汁同的年糕薯條幾夾😌,值得encore。 🔻烤朱古力棉花糖 $78🔻超正既ending🤩,雖然邪惡但很美味,棉花糖焗到表面焦香金黃,加上朱古力醬,淨係賣相已經流晒口水🤤,食落雖然偏甜,有消化餅中和甜味,食落真心一流🤭。 🔻濟州鮮奶綠茶 $42🔻幾啱女士飲,叫左杯熱既,但入口溫到適中,唔會熱到飲唔到🥰,茶香奶濃,好微既奶甜味,好滑幾好飲😊
🔻焦糖脆脆鮮奶咖啡 $48🔻漸變層既咖啡與鮮奶,個層次感令人唔捨得將佢搞匀,加埋奶泡面有焦糖脆脆點綴🤗,chill chill地咁,飲落咖啡味幾香,唔會搶埋奶味👍🏻,甜味得宜,相信男士都啱飲