2025-02-25 31 views
之前同朋友去咗元朗嘅 Proton Cafe 食lunch,裝修簡約有格調,坐得好舒服。我哋叫咗兩個set,想試多啲唔同嘅嘢。我揀咗烤M7和牛野菌流心蛋手工意大利麵,和牛真係好香,油花分佈平均,入口即溶,配埋野菌同流心蛋,成個麵嘅味道好豐富!手工意粉都好有咬口,唔會太軟爛。朋友就叫咗烤半邊龍蝦蟹籽龍蝦汁手工意大利麵,半邊龍蝦都幾大隻,肉質彈牙鮮甜,龍蝦汁好濃郁,撈埋蟹籽一齊食,口感一流!頭盤方面,龍蝦湯好creamy,飲落好香龍蝦味,牛油果煙三文魚沙律就清新開胃,牛油果好滑,煙三文魚嘅鹹香同牛油果嘅油潤好夾。甜品方面,Lemon Cheese Cake 嘅檸檬味好突出,酸酸甜甜,解膩一流,朱古力蛋糕就夠晒濃郁,朱古力味好香,啱晒鍾意食朱古力嘅人!飲品方面,柚子菠蘿梳打好清新,柚子同菠蘿嘅味道好夾,蘋果紅菜頭梳打就健康啲,飲落酸酸甜甜,都幾特別。Proton Cafe 嘅食物質素高,環境舒適,服務都好好,價錢雖然唔算平,但係都物有所值,啱晒同朋友聚餐或者約會!