2021-01-01
一直鍾意食poke,亦試過銅鑼灣、長沙灣唔同嘅poke,鍾意佢清清哋,食材多又新鮮,味蕾衝擊下令人會回頭再試。難得見到新蒲崗有,滿心期待去試。第一次試食所以揀咗$58帶子經典組合。返到去打開,見到中華沙律同蟹柳絲⋯⋯ 心知不妙完全冇諗過喺一兜$58嘅 poke入面會見到呢類平價食材。我啲相清晒兜嘢但唔代表佢好好食,純粹因為買咗所以點都會食晒佢。愈食愈覺得嬲嬲哋,因為$58真係好貴,而每一啖食緊嘅係蟹子、青瓜絲、中華沙律、蟹柳絲,飯⋯⋯ $58? 唔係掛 呢啲配料完全只可以話佢定價太高嘅港式拌飯。慶幸帶子大粒又新鮮,否則呢啲配料足以令我拎返去退錢。有人話抵食?sorry 算小弟消費力太低,而要求又太高,唔會再試。滿心期待去試,揀咗$58帶子經典組合。返到去打開,見到中華沙律同蟹柳絲⋯⋯ 心知不妙,完全冇諗過會見到呢類平價食材喺一兜$58嘅
經典帶子組合
經典帶子組合