2020-07-24
我同男朋友一年四季都鍾意打邊爐,有日去屯市行完街後搵野食,行過見到新開張所以就即興入去牛氣日式火鍋,先選牛肉和湯底,牛氣有樣好就係牛肉和海鮮都可選任食。侍應安排我地入座後,好快就上鍋和每款牛肉、豚肉、雞肉和海鮮各一份,仲有一碟切身(本人覺得豚肉可不上,肉質好鞋)我地揀左極上美國牛小排+海鮮任食,我們不太喜歡脂質高既牛,所以揀左牛小排,牛小排牛味重,好食,但最有驚喜係大海蝦和花膠,大海蝦超彈口,好新鮮,初初以為花膠會好硬,但煮兩煮就好腍好快食得,女人要補返多啲骨膠原,所以我勁食花膠不過90分鐘真係唔夠時間食,牛氣本身仲有好多其他熟食,但時間太短所以無咩食到,如果120分鐘會更好。食野個陣見到枱面寫like fb就有movenpick 雪糕,我同男朋友即刻做野,聽講成日無貨,所以先問問侍應仲有無雪糕先。