2025-01-09 354 views
2024年12月17日 星期二今晚約左幾個舊同事喺黃埔食飯,之前無諗定食咩,決定一齊周圍行睇下有冇餐廳推薦咁岩行到黃埔天地就見到呢間餐廳,做緊四人餐優惠,海報上面有勁多嘢食,即刻俾佢吸引咗入去,反正我哋就係四個人啱啱好入去坐低咗見到除咗四人餐之外,仲有好多嘢食可以揀,甚至有抵食孖寶提供優惠價食到兩款唔同嘅食物添等咗一陣前菜就首先送上,有涼拌海蜇,海蜇整得幾爽口,加埋麻油一齊食幾開胃,仲灑滿白芝麻添之後有刺身拼盤,每一款刺身都好新鮮,特別係牡丹蝦,冇諗過會咁大隻,而且肉質夠晒彈牙,仲有象拔蚌刺身同帶子添,咬落去好鮮甜終於輪到火鍋登場,我哋加錢要咗花膠雞湯,嚟到嘅時候見到個湯底真係落足料,除咗有好多雞件之外,仲有唔少花膠,令到個湯底好濃郁,充滿骨膠原,雞肉都好嫩滑食物都開始陸續送上,擺到成張枱都係,冇諗過咁豐富!!呢個係水飼豚梅肉,紋路好清晰,每一塊都切得好平均,淥咗一陣就已經熟晒,食落一啲都唔韌配料方面仲有鮮蝦韭菜餃同鮮蝦水餃,每粒都好飽滿落足料,咬落去真係大大粒蝦,而且餃子皮好薄跟住有新鮮白鱔片,切到好薄,淥一陣都已經完全熟透,肉質爽脆,雖然有魚骨,但都好易咬得到出嚟之後有本地鮮乳龍蝦
2024年12月17日 星期二

食物都開始陸續送上,擺到成張枱都係,冇諗過咁豐富!!

之後有本地鮮乳龍蝦,睇落去唔算好大隻,不過肉質好飽滿,而且咬落去鮮甜,仲有龍蝦膏添

最後當然唔少得本地手切肥牛,切得好靚,完全見得到脂肪嘅比例好平均,淥熟之後肉味好濃郁,打邊爐真係唔可以冇咗肥牛!!

埋單每人三百幾蚊左右,真係食到勁飽,冇諗過唔係任食都可以食到咁滿足!!
2024-12-17
$320 (Dinner)