2019-03-14 5018 views
今日番工番到好累,個心好重,但難得一班姊妹約好,便出來了。因為早到,早左好多入去坐,店員接待時,唔知點解就好自然有一份親切感,感覺好舒服好自在。呢間主要係社企,鼓勵長者就業。都好有意思,因為有live聽,我便靜靜地坐係度聽下音樂等朋友,聽下聽下心情都好番好多,呢個真係額外收穫。 另外,估唔到既係呢度有自助沙律吧,菜都係黎自本地農業既,本地既店互相幫忙都係件美好既事。 菜都好新鮮,唔洗點落醬料。南瓜湯,比市面淡味,無落忌廉,無咁滑,但就相對有中式既湯感覺,但可肯定既係無味精,飲落都舒服。上菜速度都好快,馬介休球,可能我地掛住傾計,食果陣冷左小小,個味唔及我係澳門食咁濃,內面都唔係特別軟身。比較一般。葡國雞配法包,好香好濃既葡國汁,用黎點包一流,份量好足,個汁好味到可以撈飯。卡邦尼相當creamy,每個女仔一人一啖就夠了,不過係今晚食既野中最愛既,因為夠晒濃郁,同好重忌廉。蜜汁豬仔脾朋友食過好食,今日再叫,肉係較甜,燒到外脆,肉係好入味既,好似蜜糖雞翼豬脾版。最後七成熟牛扒,好小店仲做到內面都仲紅,火候掌握好好,同埋個肉都好鮮嫰又厚身。最後係重點朋友生日,店員好細心一早問定味道同埋壽星名,
今日番工番到好累,個心好重,但難得一班姊妹約好,便出來了。

最後係重點朋友生日,店員好細心一早問定味道同埋壽星名,係live 果度唱生日歌,全場大合場,場面好溫馨,大家距離拉近左咁。小店的人情味濃,店員同客人間好似識左好耐咁,但其實好多都第一次黎,我都係第一次食,但感覺真係好好。 支拎本地社企,希望更多人關注唔同群體。

2019-03-14