時興食梳乎厘班cake,我務求試多幾間唔同的,同大家分享一下不同的味道。位於旺角嘅呢間甜品店之前都有媒體宣傳過,所以人流都比較多。去到嘅時候大概有5張單在等候。到我買嘅時候店員話要等25分鐘左右,說真時間太長。結果差不多25分鐘,食物就送上。叫了一個原味的梳乎厘班cake。看落去米王色,上面有點煎的啡色。高身,脹脹的一舊。切落去鬆軟,口感不錯,有空氣感之餘更覺泡沫感。味道吃到蛋香,又不會太重。幾者之味道均勻。29元的價錢都說,勝價比高。另一個叫了榛子吉士拿破倫班cake。說真味道很好,拿破倫顏色深啡色,十分脆,咬落有牛油的香。中間的榛子吉子不是太甜,恰到好處。雖然味好,但係卻覺得浪費了班cake,夾在脆脆的拿破倫中完全起不了作用,感覺不到它的味道。不知道如果選用了厚身的班cake 能否改變一下。整體來說勝價比係高的,價錢平,質素高。唯獨等候時間過長,雖然知道是即製的,但是若果有方法又平又快又美味會更好。