2019-12-16
太子週圍都係野食,特別多賣相吸引既餐廳,想据扒入左依間唔起眼但聲稱以前係酒店主廚既佳人,就睇下佢係咪禾稈蓋珍珠外表同環境都好禾稈下,零氣氛有啲似茶餐廳,而個廚房係中間入面啲枱係廁所隔離有啲難搞,希望啲野好食餐湯同餐包先上,正正常常主角鐵板肉眼,五成跟熟菜碟上配蒜茸汁,賣相不錯食牛扒睇大廚級數最重要就係,切開睇火侯,外香入面粉紅色入口口感偏淋但都唔錯既汁有少少多係真既遮左啲牛味,油份都多同香既如果再厚身啲先做到高級啲嘅肉眼,不過依個價黎講都算唔錯鐵板牛柳,五成碟上配熟菜黑柳汁,食開牛扒開扒都知靚牛柳(Tenderloin)係好正好珍貴既部位好考經驗同廚藝,厚身既牛柳好味既可以外脆香、入面銷晒啲肉汁仲好嫩,唔好食既就係一舊香口膠正既靚肉會叫三成但未有依個信心上碟賣相都ok,係熟菜無整乾搞到碟有水就好扣分切開睇下,外面都幾夠脆幾吸引下入面保持嫩滑有驚喜,肉質同口感都一流之前偷睇佢嘅食評有啲話齋咸食垃圾完全唔明,直至到食下佢個黑椒汁就知點解份肉眼又無事牛柳第一啖又無事佢個黑椒汁真係好咸,我都重口味開都覺得勁咸,撥開晒啲汁先叫正常啲走汁食鹽加黑椒應該正好多,最後杯奶茶正常,解下咸都要基本上我係幾
基本上我係幾滿意既火侯同肉質係扒既靈魂,不錯所以話黎食佳人,最緊要識揀
#🈲黑椒汁🈲
#性價比ok如果淨係講食物