2023-12-20
Yadllie Plate🇰🇷旺角一間幾出名既炸雞店,兆萬上樓,完全新派韓風裝修,舒服🤘🏻Menu好多選擇,全地道韓式料理,而帶有自己既特色,炸雞、五花腩、地攤小食、蛋卷等乜都有,花多眼亂🤩飲杯啤酒揀,韓國罐裝手工啤都好正,好味既IPA配個韓式啤酒杯👍🏻八爪魚沙律🥗好大份,超吸引既賣相,辣沙律好開胃好韓,八爪魚好大舊,好fresh既感覺😙驚喜二重奏🎶頂級肉眼牛排,用火山石燒住,好正既賣相,燒到焦焦地但入面粉紅色,又嫩又濃味😋炸雞好香脆,一啲都唔厚粉,味道唔錯,肉汁幾多💦魚介湯鍋,超大鍋,充滿韓式地攤小食,叫多兩枝韓國手工啤啱晒feel❣️完美韓風,魚糕好味,仲可以打邊爐咁加料,加左午餐肉,配魚介湯好好味😇所有野都好腍好正,因為魚介湯所以有少少日本菜感覺,但連個湯都飲得好正😆整體好韓既一個體驗😁好多唔同既韓菜都好味,手工啤值得推介,飲住食仲正😘滿足