2018-09-16 3849 views
朋友話黎荃灣食,心諗唔係呀話,以為食牛肉火鍋,原來正既海鮮餐,都唔算難搵上到去無人理我既,自己搵枱,私房菜嘛,環境正正常常,一般大排擋feel,仲有個露台可以出去食下煙呼吸下開餐,咪就係超級海鮮餐,黎個胡椒豬肚湯先,個湯正到一個點,鍾意辣既會覺得如果胡椒再多啲同靚啲就正,但都要顧下唔食辣既人既原來飲左仲有湯渣,我個人不喜湯渣,但未有其他野食就食下先!!!!!!!正喎!個豬肚超正,又滑又好味,無豬內臟味,好快清晒,必食海鮮開始了,先黎個鮑魚,半隻手掌心咁大姐姐好貼心話「依個要點wasabi豉油啊」,之前啲食評狂話無味、無鹽咩,我就覺得點埋wasabi豉油好okay,人講你就訓咋?只屬單次性經驗聖子皇即係聖子皇,有我塊面咁大,蒜蓉粉絲蒸超正,啲蒜、啲粉絲OMG,但聖子個質地差啲,唔甜唔鮮,難咬,唔算好味薑蔥鮮中蝦,調味不錯,最正既點係蝦頭有蝦膏,好好味,隻蝦都算大,彈牙而唔係雪藏,一開殼就知,肉質唔錯薑蔥炒蟹,不過不失,正常味到椒鹽鮮魷豆腐,又唔係差,不過椒鹽黎講濃味啲就會開心啲最後就係清蒸石斑,條魚堅係新鮮、堅係沒蒸得好,火侯剛好,又滑又嫩,全條都係,無話有啲okay有啲唔熟或太熟,厲害

馬蹄胡椒豬肚湯

馬蹄胡椒豬肚湯渣

海鮮開始了,先黎個鮑魚,半隻手掌心咁大

清蒸鮑魚

蒜蓉粉絲蒸風扇貝

大蝦

薑蔥炒蟹,不過不失,正常味

薑葱炒蟹

到椒鹽鮮魷豆腐,又唔係差,不過椒鹽黎講濃味啲就會開心啲

椒鹽豆腐鮮魷

清蒸石班

私房菜好處,你鐘意帶咩酒上黎都可以,係開心既
仲會提供冰俾我地慢慢飲

自攜

又無趕你走,相當不錯既海鮮餐

#正既聚腳點
#聲稱一個月一次
$350 (Dinner)
  • 胡椒豬肚湯
  • 清蒸海魚