2022-06-01 1132 views
聽好多人介紹尼間煎餅小店,多人起上黎都要等成2-3個鐘。難得我去到只需等2位客人,可能都關疫情事,少左人企係街邊度食。加上店面唔大,不設堂食,收完錢就即刻整,可以系大大既玻璃面前睇住廚師點整,都算一種娛樂。 其實餐牌上有好多款式,今次就嗌左最多人推薦既北京烤鴨薄餅,最可惜既係d薄脆賣晒,唯有下次早d黎買啦。 ⦁北京烤鴨煎餅 $47煎餅其實都幾大份,外皮用上蛋醬,再加上黑白芝麻,口感煙韌,重點佢地主打少油,感覺較健康。材料亦都足料,咬下去每一口也是鴨肉同青瓜。我同朋友一人吃了半個,都夠飽。如果要加薄脆就要另加3蚊,但個人覺得加左果口感會豐富d。

⦁北京烤鴨煎餅 $47

2022-05-08
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$45 (Tea)