2022-05-18 189 views
  Milk Top 既布丁就食過,但係一路都未試過去佢地舖頭即叫即食啲雪糕。今次見到有雪糕芭菲食,即刻嗌杯試下🤤  1️⃣抹茶蕨餅芭菲($38)(+$5轉抹茶軟雪糕) 本身個芭菲係配牛奶雪糕既,但係鍾意抹茶味既我,就選擇轉抹茶雪糕🤩配料有好多層,首先抹茶雪糕面頭有榛子碎、食到中間有抹茶蕨餅、班戟年輪蛋糕、紅豆蓉,最底有啲穀物脆脆。抹茶雪糕味道唔會太甜,抹茶味幾香,而且都幾滑😋抹茶控都滿足到🍵然後抹茶蕨餅,雖然話就話係蕨餅,但係其實佢比較似係抹茶味既啫喱,唔係果種煙煙韌韌既質地。年輪蛋糕好好食~配埋抹茶雪糕食好夾~有種芝士蛋糕既味🥰  2⃣️焙茶蕨餅芭菲($38)(+$5轉抹茶軟雪糕) 除左抹茶蕨餅變左焙茶蕨餅之外,配料同抹茶果款一樣。都係好食既😙

1️⃣抹茶蕨餅芭菲($38)(+$5轉抹茶軟雪糕)

2⃣️焙茶蕨餅芭菲($38)(+$5轉抹茶軟雪糕)
抹茶蕨餅芭菲
抹茶蕨餅芭菲