2022-07-15 37 views
🍨天氣咁熱,有時都會無咩胃口,最啱食撈檬消暑!銅鑼灣嘅「Fuhn 」是一間偏美式嘅越南菜餐廳,環境簡約舒適,餐牌選擇好多,有西式同越式,最正係有好多特式飲品,連甜品都非常出色!🥗軟殼蟹牛油果沙律($128)巨型軟殼蟹炸得外脆內軟,入口啖啖蟹肉,同拉差沙律醬味道好夾,再加上軟熟牛油果、沙律菜一齊食,勁Fresh呀!👼🏻兒童餐(小食+主食+飲品)$88唔係太肚餓所以叫左兒童餐:有香茅豬扒撈檬+蒜蓉牛油雞翼+特色飲品(upgrade)鐘意呢度嘅魚露,酸甜度適中,開胃醒神呀!雖然係兒童餐,但份量對我黎講都好足夠。🥥椰青之寶($98)強烈推介大家呢款甜品!賣相打卡靚,味道清爽冰甜!係椰青椰汁雪芭,集合多重口感,椰奶味香濃滑順,每啖都食到粒粒椰果同椰肉,最後飲埋椰青水,簡直透心涼到極點!🥑牛油果奶昔($52)入口香滑又creamy,唔會太甜,牛油果控必點呀!🍹柚子益力多沙冰($45)酸酸甜甜,清新解喝,好好飲!
🍨

🥗
軟殼蟹牛油果沙律($128)

👼🏻
兒童餐(小食+主食+飲品)$88
唔係太肚餓所以叫左兒童餐:
有香茅豬扒撈檬+蒜蓉牛油雞翼+
特色飲品(upgrade)

🥥
椰青之寶($98)

🥑
牛油果奶昔($52)
入口香滑又creamy,唔會太甜,牛油果控必點呀!

🍹
柚子益力多沙冰($45)
酸酸甜甜,清新解喝,好好飲!