🌵真係大鄉里出城,朋友今日帶咗我去砲台山道嘅Cactus,食燒仙人掌扒$158,望落有少少似薄餅,仙人掌嘅綠色,上枱時配埋一個墨西哥酸漿果醬,醬汁酸酸地,原來仙人掌扒仲酸,好奇地問問店員,才知道仙人掌本身是沒什麼味道的,味道的來源是調味料,因為是用醋醃製過,所以味道帶酸,除了新體驗之外,又長知識了👍🌮墨西哥菜必點嘅傳統食物 Taco,每件$42,分別點了手撕豬肉和三文魚&牛油果兩款口味,有少少孜然粉味道,餅皮咬落脆脆地,好有墨西哥風味。這裡的咖啡水準不錯,點了Tiramisu latte $42和Orange coffee $44。第一次飲Tiramisu latte,感覺唔錯,啡味幾濃,拉花又靚🥰甜品:紐約芝士蛋糕$68,我的必點甜品之一,口感幾綿密。朱古力布朗尼$68,配朱古力雪糕,有驚喜,特別是咬到蛋糕裏面果仁的時候😋餐廳感覺好舒服,播放著音樂,令人有放鬆嘅感覺,裝修設計甚至食物都帶有仙人掌元素,又靚又有特色。
🌵真係大鄉里出城,朋友今日帶咗我去砲台山道嘅Cactus,

食燒仙人掌扒$158,
燒仙人掌扒

🌮墨西哥菜必點嘅傳統食物 Taco,
Taco

Taco

Tiramisu latte

和Orange coffee $44。
Orange coffee

甜品
朱古力布朗尼、紐約芝士蛋糕

紐約芝士蛋糕$68,我的必點甜品之一,口感幾綿密。

2024-07-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
朱古力布朗尼、紐約芝士蛋糕
  • 朱古力布朗尼