日本廚師發辦喺香港本身已經有好多專業嘅廚師主理,除咗刀功、手勢同埋烹調手法之外,當然係每個廚師嘅絕招!除咗唔同嘅日式配料之外,連個煮法都好緊要!日式餐廳帶優雅簡約路線、燈光有溫馨感覺、再加上柔和光線令人心情愉快舒暢!再配上餐廳會有季節主題嘅水果酒一定唔可以錯過!廚師發辦:-前菜四款:醃製蒜蓉芯、牛蒡、紫蘿蔔、冷盤小菜準備開胃大合奏、牛蒡蒜蓉心打開準備品嚐美食嘅味蕾!-春魚(北海道)1月season春魚、日本北海道一月季節最靚、首先將表皮烤至脆香、再配合嫩滑嘅刺身肉!夾埋一齊食味道甘香口感嫩滑!-北海道嫩煮八爪魚用秘製醬料烹調、嫩煮八爪魚,質感嫩滑、咬落去口感唔會覺得硬身同實心、食落好幼嫩!-魚的精子-白子白子嫩煮、再用高質麵粉炸開、咬落去完全冇腥味、醬汁再用白子烹煮、咬落去層次爆滿!-鮟康魚肝配鮑魚肝醬飯粒鮟鱇魚肝、絕到美食一流、師傅用清酒先浸長時間去除魚肝腥味、再將鮑魚肝醬配上飯粒!味道獨特!鮮香味美俱全!-特製雞肉丸子利用新鮮雞肉手造而成,雞肉咬落去有空氣感、咬落軟綿綿、配上日本無菌蛋加獨門秘製醬汁香滑好食!再配上茶碗蒸、利用海鮮三文魚子做底!鮮味十足!手握壽司發板:-北海道油甘魚

再配上餐廳會有季節主題嘅水果酒一定唔可以錯過!

廚師發辦:

-前菜四款:
醃製蒜蓉芯、牛蒡、紫蘿蔔、冷盤小菜
準備開胃大合奏、牛蒡蒜蓉心打開準備品嚐美食嘅味蕾!

-春魚(北海道)1月season

-北海道嫩煮八爪魚

-魚的精子-白子

-鮟康魚肝配鮑魚肝醬飯粒

-特製雞肉丸子

手握壽司發板:

-北海道油甘魚
油脂香盛、咬落去淡淡魚香、鮮感十足

-障紅魚
甜滑魚刺身、味道香濃、食落去淡淡嫩滑!

-鰤魚
口感爽滑、配上檸檬,柚子更加清新,完全一啲都唔腥!

-北海道赤貝
赤貝份量大,咬落去鮮爽嫩滑、唔需要任何調味料都能食到佢嘅鮮香!

-北海道帶子、甜蝦
帶子鮮甜、新鮮嫩滑。而甜蝦醬用特製蝦醬造成。既能食到蝦嘅鮮香,又能滿足口感!

-中拖羅大拖羅
拖羅口感,入口即溶、完全挑戰味蕾愉快嘅口感!配上秘製芥末更加香爽

-一口北海道海膽
海膽鮮味、份量十足!一啖已經好滿足!
再配上日本燒玉子燒、簡感又幼滑感覺好似食緊布甸,非常嫩滑!

-日本北海道魚湯
鮮味十足、能夠清清味蕾比較濃郁食物、加上口感香濃!魚味鮮香!

甜品三貫:
-日本廚師手做北海道芝士蛋糕
-日本北海道橙味果凍
-二重日本朱古力配布甸

芝士蛋糕軟滑無比、北海道芝士獨特,口感難忘!橙味果凍非常鮮香、二重日本朱古力味道吸引!

鮨宏
香港北角渣華道8號威邦商業中心13號舖