2024-09-08
Melo平時一向都好鍾意食鐵板燒!有日行過發現北角馬寶道嗰邊開咗間鐵板燒!餐牌睇落唔算太貴,lunch都係198!所以搵咗日同朋友過嚟試佢個dinner!我哋每人叫咗$598一人套餐。首先上場嘅茶碗蒸,好滑!仲帶有絲絲蟹肉,香滑可口!跟住嚟嘅帶子煎得香噴噴,旁邊嘅枝豆醬汁同貝柱醬簡直係畫龍點睛,鮮味爆燈!😋🦪鮑魚好新鮮!擺盤仲幾靚👨🍳。而鵝肝厚身煎得微微脆,底層配搭青森蘋果同syrup,解膩一流!兩個人分別叫咗和牛同豚肉薄燒,每一片都煎得恰到好處,肉香四溢!配埋京野菜,健康又夠balance!🥩🥬清酒煮蜆湯鮮甜無比,蜆好新鮮飽滿!黑松露炒飯好食,黑松露味濃郁,米飯粒粒分明,去到呢度其實已經都幾飽!😂😂最後嘅芝麻雪糕,芝麻味重到爆,香濃滑溜,勁想食多一球😂另外其實最正係佢有私家車位可以免費泊車,所以去之前記得打去留車位!總括嚟講,呢間鐵板燒嘅出品都幾唔錯,晚餐鐵板燒嚟講,比起平時其他都差不多$1000一位,價錢都算合理,絕對值得一試!
最後嘅芝麻雪糕,芝麻味重到爆,香濃滑溜,勁想食多一球😂