2022-09-13
北角嘅嘢食我都食到七七八八,但我覺得有一間一定要介紹嘅餐廳係位於北角匯二期嘅牛牛日式火鍋放題😍!呢間餐廳主打一人一鍋任食火鍋放題。唔單止嘢食同飲品選擇好多,而且性價比仲好高!係嚟到北角係必食嘅餐廳!藥膳麻辣鍋 - 呢個係必點嘅湯底,絕對係好正宗嘅四川風味。麻辣味好濃郁,而且有好香嘅藥膳味。夏天食到咁辣嘅湯底。感覺真係好爽🤣🤣🤣極上牛舌 - 呢個非常高質!!牛舌切到非常薄,唔使煮好耐就可以放入口。牛肉嘅味道非常濃郁。索哂麻辣湯底嘅香味,超級惹味!好容易食到停唔到口😋😋😋丹麥豚腩肉 - 呢個同牛舌一樣都係超高質!豬腩肉係薄切,而且非常大塊。口感非常爽口,絕對係啖啖肉。豬肉味好重!連埋麻辣湯一齊食,超正!🤤🤤真係食完一碟又有一碟👍🏻蔬菜- 食咗咁多肉之後,當然要食返大量嘅蔬菜係中和下!自助吧蔬菜嘅選擇有超多。而且全部都非常新鮮!味道清甜爽口。蔬菜同樣地唔可以錯過!👍🏻👍🏻👍🏻