2023-06-19
朋友收工約左我去呢間位於北角嘅三代目,見到評價都幾好,好期待。入面座位好闊落,樓底高空間感更大。食物選擇多,總有一款啱你口味。原排海膽配壽司飯 $288去日式餐廳又點少得海膽,今次叫左一板,見到都流晒口水。味道鮮甜,就咁用紫菜包住白飯都已經好好味。火焰雞 $68雞肉係用慢煮方式烹調,肉質好嫩滑,配上少少自調辣汁,味道都唔錯。豚肉醬油魚介拌麵 $92配料有櫻花蝦、筍絲、洋蔥粒等等,用蛋汁將麵條拌勻,由於我地無即時拌開,啲麵有少少黏住左,建議上枱後即刻拌開會好啲。味道剛剛好,豚肉有少少似豬展肉唔係一般嘅叉燒,幾特別。玉米芝士條 $58芝士條炸到好脆,上面撒左啲玉米味粉,味道少少偏甜都唔錯,入面嘅拉絲芝士超大條,每人食兩條都飽左三成牛之拼盤 $108(牛舌,一口牛,牛肉蘆筍)味道唔錯,最鍾意牛舌,咬落軟嫩,一口牛就半肥瘦,我自己就一般粟米天婦羅 $48南瓜甜薯天婦羅 $52天婦羅粉漿算薄,炸得幾酥脆火焰牛 (配醬漬山葵莖)@$48牛肉炙燒後有油脂焦香,肉質好嫩,一啖過好滿足荔枝焙茶 $38出面無乜見過焙茶有荔枝味,即刻order黎試下,估唔到又幾清香喎,不過就有少少蓋過左焙茶味。梅酒 $68
原排海膽配壽司飯 $288
火焰雞 $68
豚肉醬油魚介拌麵 $92
玉米芝士條 $58
牛之拼盤 $108
(牛舌,一口牛,牛肉蘆筍)
粟米天婦羅 $48
南瓜甜薯天婦羅 $52
天婦羅粉漿算薄,炸得幾酥脆
火焰牛 (配醬漬山葵莖)@$48
牛肉炙燒後有油脂焦香,肉質好嫩,一啖過好滿足
荔枝焙茶 $38
梅酒 $68