2019-06-05 559 views
今日瞓醒餓餓地,就打算係屋企樓下附近搵下啲野食醫肚。有少少想食日本野,就開左Openrice睇下附近有咩好選擇推介。見到呢間「麵屋丸京」風評都不錯, 所以決定試一試!舖頭唔是太大,有吧檯同兩張檯,大概坐到廿個人左右啦!拉麵既種類選擇唔多,豚骨拉麵、極上拉麵、極上拉麵同真·叉燒拉麵!而湯有濃湯、清湯同地獄湯我覺得湯先係佢既重頭戲。如果想食其他野,仲有餃子之類可供選擇。咁我岩岩起身唔算太肚餓,就淨係揀左個清湯拉麵黎試下!個拉麵唔算等得耐,好快就上菜!個拉麵好多蔥花係面,仲有啲竹筍,啲叉燒都放得好靚!賣相都幾高!拉麵既湯頭好正,甜甜地,幾好飲,拉麵既軟硬度適中岩岩好,我自己唔鐘意太冧既麵質!麵同湯都好夾!仲有個溫泉玉子真係一流,極既時間岩岩好!如果您係大食之人唔洗驚,唔夠食仲可以加麵,總體好滿意!有機會一定再食!
今日瞓醒餓餓地,就打算係屋企樓下附近搵下啲野食醫肚。
見到呢間「麵屋丸京」風評都不錯, 所以決定試一試!
舖頭唔是太大,有吧檯同兩張檯,大概坐到廿個人左右啦!
我覺得湯先係佢既重頭戲。
如果想食其他野,仲有餃子之類可供選擇。
咁我岩岩起身唔算太肚餓,就淨係揀左個清湯拉麵黎試下!

個拉麵唔算等得耐,好快就上菜!

仲有個溫泉玉子真係一流,極既時間岩岩好!
如果您係大食之人唔洗驚,唔夠食仲可以加麵,
總體好滿意!有機會一定再食!
清湯豚骨拉麵
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
清湯豚骨拉麵