2010-01-07 15 views
本人近廿年都飲開咖啡走糖奶,當日經過想飲番杯,見到排長龍,所以就去左McCafe,叫杯凍咖啡走糖奶$19.00,因細$17.00,當然叫杯大啦,等左一陣,職員比左杯只得一半的咖啡,而且仲比較淺色,我就問佢點解得咁少,佢話你仲要加埋糖奶,所以係咁樣McCafe 個職員是有禮貌的),我話就算加埋糖奶都冇可能少到咁樣,跟住個經理走埋黎,我就同佢講,我係其他分店飲都唔咁,佢竟然話不嬲都係咁,可能係其他分店加左水比你,後來佢建議加$4多一pat,我就加左$4,加完之後就好似我以前飲既份量,但係都係淺色左,真係好想知$17究竟有咩分別?係隔黎買杯$12咖啡都好正常,估唔到$19得番半杯!!!
係隔黎買杯$12咖啡都好正常,估唔到$19得番半杯!!!

2009-12-31
$24 (Other)