京都一の傳

Kyoto Ichinoden
2022-06-19 341 views
之前食過依間的午餐覺得都仲算不錯,2/3百蚊就有一個定食,見到咁靚咁多野食其實真心覺得還不錯諗住同屋企人星期六好好食餐晚餐,入到去人客不算太多,環境都舒適。 但對食物方面就十分失望打開menu 絕大多數的飯類面類都貼住「暫時不提供」,一心入嚟諗住同屋企人試下和牛同煎銀鱈魚,見到價錢同lunch set一樣,但原來係單點嘅價錢,姐係同lunch set一樣價但晚餐你淨係得條魚食 當你食過lunch知咩價同有咩野食你就唔會叫得落佢晚餐嘅價錢。 唔緊要,晚餐當然係會貴啲,我接受。我地諗住叫個和牛涮涮鍋,見相有前菜又有飯,$4百幾蚊我覺得都值吖。點知再問下侍應先知$4百幾蚊都係唔跟飯,飯要另加$38屋企老人家冇啖飯唔得,咁我地見成日食飯咪加個$38烏冬。。。一嚟到我真係笑咗出聲,價錢$38嘅烏冬只有普通飯碗的一半。我地覺得你咁大間鋪又整到高高級級咁,點解要做到咁肉酸我唔係唔肯比貴啲食,但$4百幾蚊飯都冇碗都算,我加錢要個烏冬,你比得半碗飯碗嘅份量,其實真係好醜我地想叫多個魚生飯又話賣哂冇飯,我知你高級餐廳可以用海港城coupon已經係大恩大德,但做到咁真係唔會再有回頭客。 就連坐低果杯熱茶都冇

但對食物方面就十分失望

唔緊要,晚餐當然係會貴啲,我接受。

我地想叫多個魚生飯又話賣哂冇飯,我知你高級餐廳可以用海港城coupon已經係大恩大德,但做到咁真係唔會再有回頭客。 就連坐低果杯熱茶都冇杯,只有熱水,但好多日本餐廳其實都會比杯熱茶,連依啲都慳真係唔多掂

總括而言,午餐我覺得你想試都可以去試吓
但晚餐我就絕對唔建議,價錢都唔係問題,而係你覺得佢冇誠意,收咁嘅價錢絕對比唔到咁嘅質素你。

好彩嘅就係我今餐飯可以用到coupon,我覺得個心都舒服啲。但如果用正價去食呢餐飯,我絕對不建議!整體感覺並不良好
價值$38的半碗烏冬