一間十分用心嘅打邊爐餐廳🫶🏻由一踏出電梯,見到門口前嘅裝橫,到入到店舖感受到各種懷舊嘅大排檔裝橫,最後再睇到佢好似舊報紙咁嘅Menu設計,真係好有風味好用心❤️淨係醬料佢哋都有成十款,我想講佢自家製蔥頭油好正,原來有得買走,$58樽!而火鍋🍲湯底和食材都十分新鮮👍🏻個人今次點了「莫生氣椰椰雞」,店員會將一整個椰青水倒入去鍋入邊,好瘋狂!海鮮方面,個人都好喜歡,所以今次叫咗半份海中蝦同呢兩隻蟶子,十分新鮮鮮甜!之後,椒鹽雞軟骨,炸得啱啱好,唔會有油嘅感覺同味道,很好!頂級安格斯牛頸脊,我哋叫左例牌,佢個肉嘅質地入口好軟淋,軟淋得嚟帶小小口感,不過想食肉味濃啲嘅,建議可以叫封門柳,都好正😊原條活鮮桂花魚,十分新鮮 ,分量亦都比我想像中多,桂花魚食落好嫩滑❤️另外,我地仲有叫到蝦膠油炸鬼、檸檬薏米水(榨)同白菜仔,呢啲都係十分不錯的選擇👍🏻我見到佢哋有個promotion,啤酒🍻$10有10支,真係好Crazy!!!(而且飲唔哂,可以留喺餐廳,佢可以幫手keep 90日)
一間十分用心嘅打邊爐餐廳🫶🏻

之後,椒鹽雞軟骨,炸得啱啱好,唔會有油嘅感覺同味道,很好!

2024-08-19