2023-04-12 19 views
假期想搵個靜靜地又好坐嘅地方食晏,就過嚟87 Coffee試下,位置唔起眼,但其實大街一轉入去就係,門面俾人嘅感覺好舒服店入面嘅裝修有啲復古嘅感覺,選用嘅燈同掛畫都睇得出佈置好用心,座位又舒服同乾淨,坐得好舒適,仲提供浸咗薄荷葉嘅水俾客人,好體貼我地開門冇耐就嚟到,過咗一陣就坐滿人,餐牌提供嘅選擇好多好吸引意式菠菜蟹肉寬條麵($98) - 蟹肉同菠菜都好多,寬條麵口感好好,軟硬度亦適中,汁同麵嘅比例啱啱好,濃而不膩,中間仲有菇同蕃茄仔,口感好豐富,感覺亦好清新同健康香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿($93) - 豬梅頭好香好淋,咬口好好,伴碟菠蘿好甜,沙律菜好新鮮,好好食焦糖鮮奶咖啡、榛子朱古力鮮奶(跟餐各加$25) - 兩杯飲品都好香滑,咖啡、榛子同朱古力味都好夠濃,甜度啱啱好,好好飲Chocolate Mousse Cake($18) - 件蛋糕好香滑,朱古力味濃郁,完全唔膩,愈食愈想食餐廳環境同氣氛都好舒服,食物好味同份量充足之餘,賣相亦吸引,店員又殷勤有禮,喺度食得好開心