2014-12-14 7292 views
尋晚一眾好友聚會,專登搵左呢間又好景又被同事極力推薦既餐廳,為左更好地吹水,所以搵戶外位坐 天寒地凍下諗住今次變硬雪條,點知有呢樣 真係好鬼溫暖,正,小弟成晚著住短袖都唔覺得凍了 一去到,由於未齊人,所以先叫兩個小食填下肚 先黎24 month parma ham, 油脂均勻,鹹香適中,最驚喜係蜜瓜份外香甜,兩者配搭係雙重享受 再黎係openrice眾食家極力推薦既crab cake, 一試各位食家果然無介紹錯,啖啖蟹肉,又香又鮮甜,差d想叫多份,好在最後理性戰勝獸性,試多d其他野 人黎齊正式叫多d野食,個前菜麵包最吸引我係個醬,好味,不過麵包非今晚主角,食完就算 意大利火箭菜沙律,整體黎講係唔錯架,可惜珠玉在前,俾parma ham同crab cake搶曬風頭,只好幫你嘆息兩下作安慰 呢個又係openrice眾食家推薦既must eat系列,無介紹錯,飯粒充滿龍蝦汁既味道,而且入口都係新鮮龍蝦肉,新鮮彈牙,must eat啊!! 呢道慢煮澳洲黃油雞,係成晚令我最驚喜既。由於今晚有女伴同吃,所以我食雞胸部位,諗住d肉會鞋鞋地。點知一入口,雞肉嫩滑不特止,仲要充

天寒地凍下諗住今次變硬雪條,點知有呢樣
真係好鬼溫暖,正,小弟成晚著住短袖都唔覺得凍了

一去到,由於未齊人,所以先叫兩個小食填下肚
24 months parma ham
Crab cake
前菜麵包
意大利火箭菜沙律
Lobster Rissoto
低溫烹調澳洲黃油雞
呢道慢煮澳洲黃油雞,係成晚令我最驚喜既。由於今晚有女伴同吃,所以我食雞胸部位,諗住d肉會鞋鞋地。點知一入口,雞肉嫩滑不特止,仲要充滿肉汁同蒜香味,差d以為我拎錯左雞髀部份。食雞咁耐,呢隻真係令我回味
Spanish Pork Chop
Spanish Pork Chop, 豬肉好滑,伴碟既雜菌都好好味,可惜又係珠玉在前,帶俾我既衝擊無隻雞咁強,sorry呀
Unbelievable taste experience👍👍👍
最後的甜點大作戰,正如menu所講,unbelievable taste experience, 不可思議既甜點享受。
2014-12-13
$750 (Dinner)
24 months parma ham
Crab cake