2018-04-16 818 views
Facebook上面成日都見到有呢間千層蛋糕店嘅報導,出左好吸引人嘅紫薯綠茶味同班蘭味,確定去試試!店舖鋪位唔算大,但裝修令人好舒服,好放鬆。最後當然叫左紫薯綠茶同班蘭各一件!賣相咁吸引,當然相機食先! 本來最期待嘅紫薯綠茶味,反而普普通通。 本來好奇一個cake點可以將紫薯,綠茶,兩種香港甜品味道嘅熱潮融合,但一食落去紫薯嘅味道完全蓋過綠茶,唔係太食到有綠茶嘅味道。蛋糕嘅皮略嫌太軟,無食千層蛋糕嘅口感。另外order嘅班蘭味反而有驚喜!班蘭味好香,千層蛋糕嘅皮唔會好似紫薯個件咁軟,真係有感覺到自己係食緊千層蛋糕。總括而言,佢出嘅千層蛋糕味都好特別,值得一試!尤其係班蘭!

店舖鋪位唔算大,但裝修令人好舒服,好放鬆。

最後當然叫左紫薯綠茶同班蘭各一件!
紫薯綠茶千層蛋糕

賣相咁吸引,當然相機食先!

總括而言,佢出嘅千層蛋糕味都好特別,值得一試!尤其係班蘭!
$58 (Tea)
  • 班蘭千層蛋糕