2023-02-08 685 views
呢條街真係越來越多好野食,是日就黎左和氣食堂食午餐,好耐無食日本野啦。兩點幾黎到都好多人,好好彩我地坐到最後一張卡位,濶落啲嘛😁餐牌太多選擇,一下子唔知叫咩好添,最後揀左一人一個餐,再加杯特飲,好想飲下甜野😝🍣和氣壽司定食自己揀左份壽司定食,有九件壽司再加一碗烏冬,哈哈,飽肚之選。壽司size都唔細件,魚生都大大片㗎,正喎🤤花之戀好好味,件呑拿魚蓉都正,同朋友分著食唔錯唔錯。🍥迷理木魚湯烏冬雖然話迷你,但都唔算好細碗,湯頭清甜熱辣辣👍🥩網燒牛扒定食朋友就揀左牛扒定食,旁邊仲有沙律伴碟🤤牛扒肉嫩富牛味,七八成熟仲有肉汁㗎,伴飯食一流。飯係珍珠米,大大碗👍🐓揚物炸雞兩份定食都有附上的炸雞塊,幾香脆。🥚日式蒸蛋食到尾聲先到嘅蒸蛋,我都唔記得咗有佢,店員話蒸緊需時🤭蛋好嫩滑,仲有濃郁的高湯味。🍊柚子檸檬梳打&🍇巨峰梳打個定食本身送熱飲,加多少少💰轉杯特飲先,柚子甜檸檬酸,溝埋一齊啱味幾好飲噃。另一杯就揀左巨峰,甜甜哋嘅提子味都正。唔使收加一👍抵食。

兩點幾黎到都好多人,好好彩我地坐到最後一張卡位,濶落啲嘛😁

🍣和氣壽司定食

🍥迷理木魚湯烏冬
雖然話迷你,但都唔算好細碗,湯頭清甜熱辣辣👍

🥩網燒牛扒定食
朋友就揀左牛扒定食,旁邊仲有沙律伴碟🤤

牛扒肉嫩富牛味,七八成熟仲有肉汁㗎,伴飯食一流。

飯係珍珠米,大大碗👍

🐓揚物炸雞
兩份定食都有附上的炸雞塊,幾香脆。

🥚日式蒸蛋

🍊柚子檸檬梳打&🍇巨峰梳打

唔使收加一👍抵食。
2023-02-06
$120 (Lunch)