2017-10-02
今日星期日同友人近近地去屯門揾食,因為尋食完串燒,今日仲好想繼續食燒既野食,所以就黎左牛角啦~提提大家要download 返個app ,咁去緊餐廳既途中都可以拎定位企係門口等緊位既時候已經諗好食乜,所以一有位就坐低篤pad 落單~因為懶既關係,唔打自己叫左乜野啦,直接放張單上黎就算首先上既係我既牛角流自選3食,成個set 就係有咁多野食架啦!其實真係好多野,尤其係佢個沙律,我真係估唔到係咁大碗!!我同同行友人share 左,因為真係食唔曬呀!我地每人仲可以分到兩碗多d 黎食,真係幾大碗!個肉呢我㨂左肩脊肉,老實說呢個牛味真係唔重,有d 遜色,但係都有優點,就係好鬆化,一咬就咬得開,燒幾耐都唔un呢個餐仲包左菜同埋d 前菜俾你夾住肉黎食,食肉加d 生菜真係好正~個烏冬我就嫌佢麻油味濃,個湯底好似好多味精咁,所以就算碗烏冬得個少少都食剩左呢個係友人既牛角嚴選六品燒肉,呢個餐係岩大食人士食既,因為個牛角飯有無料追加,可以食飯食飽有條腸真係要特別講一講!要講一講既唔止條腸,仲有個add-on 既廣島蠔($22/2隻)講左個跟餐條腸先!個皮好脆,d 肉好香香草味,好好食呀!!而且腸仔真係一種好適
因為懶既關係,唔打自己叫左乜野啦,直接放張單上黎就算
牛角流自選3食
野菜烏冬
其實真係好多野,尤其係佢個沙律,我真係估唔到係咁大碗!!
有條腸真係要特別講一講!
廣島蠔
講左個跟餐條腸先!個皮好脆,d 肉好香香草味,好好食呀!!而且腸仔真係一種好適合拎黎燒既食物,好好味呀!
同埋個廣島蠔真係好值得加錢,因為蠔味真係好濃,唔係金屬味黎,又唔會苦,真係好香又好食呀!
而且因為d 蠔係伴埋牛油落去燒,咁牛油燒完個香味加埋蠔既鮮味同蠔味,好正
呢餐食到飽飽,二人合共$253
黎呢類「牛」字頭既餐廳都係午市抵食d